Aflevering 3 – Vergeving

Brief van opa

“De Berechting van een onschuldige man, heeft jouw leven gered hier in Jeruzalem. Onderzoek de weg die Hij gegaan is.”

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Is er iets in de aflevering wat je nog niet eerder gehoord hebt, of wist?
  2. Wat vind je ervan dat iemand Zijn leven geeft voor jou?
  3. Jezus leeft: Wat is daar bijzonder aan? Wat betekend dat voor ons, voor de mensen, voor jou?

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

Ieder jaar denken we aan het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. We kunnen ons moeilijk indenken hoe het geweest moet zijn voor Hem. Net als jij misschien, heeft ook Roos veel vragen.

Oude straatjes in de stad. Er zijn nog steeds straten zichtbaar in de oude stad Jerusalem uit de tijd van Jezus. Zonder dat je het in de gaten loop je erover heen als je aan het winkelen bent. Wat bijzonder en ook een vreemd idee is dat.

De weg die Jezus ging had een straat naam:  Via Dolorosa. Dit betekent Lijdens Weg. Heel toepasselijk dus, want Jezus leed. Hij droeg een groot gedeelte van deze weg, naar Golgotha een zwaar houten kruis met zich mee.

Nieuws / vraag / (gesigneerd) boek bestellen

Een gesigneerd boek bestellen? Leuk, dat kan alleen via deze site. De spelers van de serie en schrijfster zetten er hun krabbeltje in. Na het invullen van het contact formulier ontvang je een bevestiging en betalingsgegevens. De kosten van het boek zijn € 15,- (ex.verzendkosten à € 5,- ) 
 
Wanneer u vragen heeft of op de hoogte wilt blijven van het lesmateriaal bijvoorbeeld; gebruik daar dan ook dit contact formulier voor.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio