Aflevering 4 – Hey Held

Brief van opa

“In het ene land wordt goed voor mensen gezorgd, en in het andere land niet. Wat heb jij nodig als er tegenstand is?” 

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Weet je dat er landen zijn waar mensen en/ of kinderen niet alle voorrechten hebben zoals jij? Wat bijvoorbeeld?
  2. Heb je zelf wel eens meegemaakt dat je iets niet mocht?
  3. Vind je het wel eens moeilijk om voor jezelf op te komen?
  4. Via een organisatie in Nederland kunnen we mensen en kinderen in andere landen steunen of troosten ; zou je dat willen doen? Schrijf een kaartje of stuur een brief. Vraag aan de juf/ meester / ouders naar dergelijke organisaties.

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

Moed en vertrouwen hebben we soms nodig om door te zetten of als iets onmogelijk lijkt. God zegt : dat wanneer je op Hem vertrouwd; je problemen kan overwinnen.

Hoe groot was Gloliath nou eigenlijk? Sommige mensen zeggen 3 meter; maar anderen juist rond de 2 meter groot. In die tijd waren de mensen veel kleiner dus dan is 2 meter natuurlijk ook heel erg groot. (In Nederland komt het vaker voor dat er mensen van 2 meter zijn. Wist je dat Nederlanders gemiddeld de langste mensen zijn op aarde?)

Jij kan het!  Wanneer je op God vertrouwd helpt het je ook om op de talenten te vertrouwen die je gekregen hebt om dingen te doen die je lastig vind. Hij heeft immers talenten in je gelegd!

Nieuws / vraag / (gesigneerd) boek bestellen

Een gesigneerd boek bestellen? Leuk, dat kan alleen via deze site. De spelers van de serie en schrijfster zetten er hun krabbeltje in. Na het invullen van het contact formulier ontvang je een bevestiging en betalingsgegevens. De kosten van het boek zijn € 15,- (ex.verzendkosten à € 5,- ) 
 
Wanneer u vragen heeft of op de hoogte wilt blijven van het lesmateriaal bijvoorbeeld; gebruik daar dan ook dit contact formulier voor.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio