Aflevering 6 – Schuilplaats

Brief van opa

“De woestijn is dor, woest en gevaarlijk. Hoe kan het dat verschillende mensen zich hier toch veilig hebben gevoeld?”

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Omschrijf hoe het voelt om ergens te schuilen
  2. Als je wilt; vertel eens wanneer jij je een keer onveilig hebt gevoeld
  3. Hoe kan God jou een veilig gevoel geven?

Weetjes

HELLUP ! Soms is het moeilijk om voor jezelf op te komen, of gaat het niet zo makkelijk om een plek te vinden waar je je veilig voelt, of je hebt het moeilijk. Laat het er niet bij zitten. Kom in actie, zoek iemand op in je kerk, je familie of in je buurt, waar je aan denkt – bid er voor, en ik weet zeker dat er iemand is die je kan helpen een oplossing te vinden. God houdt van je en wil je helpen. Dat gaat soms door hulp van wijze mensen heen. Trek iemand aan z’n mouw. Gods wens voor jou, is dat je kracht krijgt om problemen te overwinnen of ermee om leert gaan en vrede en vreugde krijgt in je hart, los van onze omstandigheden.

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

De God van Abraham, Isaäk en Jacob bewaard Zijn woord en houdt Zich aan Zijn belofte. Hoe? Dat leer in je deze aflevering. En wist je dat jij ook bij Hem kan schuilen?

Dode Zee Rollen: Heel bijzonder om iets dat 2000 jaar oud is, te zien!  Houd jij ook een beetje van geschiedenis?  Kijk en luister hier, het is wel in het Engels.  De meest bijzondere zijn de boeken van  Jesaja. Kijk hier voor een overzicht over de vondst!

Weetjes

De Ark van Noach : was ook zo’n bescherm plaats. God zag dat Noach trouw was aan Hem en wilde opnieuw beginnen. Wist je dat er een ark nagebouwd is? Je kan m bezoeken en een idee krijgen hoe groot het was, en hoe Noach en zijn familie er in leefden. De Ark gaan waarschijnlijk naar Israël https://weet-magazine.nl/ark-van-noach-gaat-naar-israel/   maar als hij hier is kijk dit filmpje maar vast.

Steun De Diamant - met jouw donatie

Groot geloof ? Misschien wel ja... een investering voor de nieuwe generatie? Dat zeker! We zijn nog niet uit de kosten en hebben al visie voor materiaal om de Diamant heen. Van harte aanbevolen. Klik hieronder voor meer uitleg.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio