Aflevering 8 – Vrede

Brief van opa

“In de wereld worden veel vredes verdragen gemaakt…. Iedereen wil vrede! Denk je dat er ooit ècht Vrede komt?”

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Wat vind je van ruzie? En waarom”?
  2. Vind je het lastig om een ruzie goed te maken?
  3. In de aflevering horen we dat Jezus Vrede geeft. Hoe wordt dat bedoelt? En wat kan dat voor jou betekenen?

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

Een replica van een bijzondere vondst op de hoed van Jennifer, leert ons iets over vrede. Kenzo en Lisa komen bij een plek waar veel gebeden wordt voor vrede. Komt er ooit echte vrede?

Niemand wil oorlog! 

Zoals je weet heeft ook Nederland er mee te maken gehad. Dan hebben we 4 mei herdenkingsdag, en 5 mei bevrijdingsdag. In Israël is er ook zo’n dag. Het bijzondere is dat er op een moment die dag (Jom Hasjoa) iedereen 2 min. Stil staat. De auto’s ook, en mensen stappen uit en staan naast hun auto. Door er stil bij te staan wat vrede is; en dat het NOOIT meer mag gebeuren….maar er zijn landen waar het toch steeds weer onrustig is. Jezus brengt echte vrede, niet alleen in de wereld, maar belangrijker nog : In je Hart. Wil je dat ook?

Nieuws / vraag / (gesigneerd) boek bestellen

Een gesigneerd boek bestellen? Leuk, dat kan alleen via deze site. De spelers van de serie en schrijfster zetten er hun krabbeltje in. Na het invullen van het contact formulier ontvang je een bevestiging en betalingsgegevens. De kosten van het boek zijn € 15,- (ex.verzendkosten à € 5,- ) 
 
Wanneer u vragen heeft of op de hoogte wilt blijven van het lesmateriaal bijvoorbeeld; gebruik daar dan ook dit contact formulier voor.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio