Aflevering 9 – Kerst voor jou

Brief van opa

“Kerst wordt over de hele wereld gevierd en heeft voor iedereen een bepaalde betekenis. Ontdek bijzondere geheimen over kerst in Bethlehem.”

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Wat heb je voor het eerst gehoord of geleerd vanuit de aflevering?
  2. Wanneer werd het aangekondigd in het Oude testament dat de Messias geboren zou worden? Waar staat dat in de Bijbel? En zoek eens uit hoeveel jaar tussen de belofte dat er een Redder geboren zou worden, en de geboorte van Jezus in zit. 
  3. Klopt het als we kerst vieren met cadeaus en veel gezelligheid? Waarom wel en waarom niet?
  4. Welk feest werd er jaarlijks door de Israëlieten, gevierd in de zelfde periode dat Jezus geboren werd? Wat kan je daaruit leren?

Weetjes

A B C :  De letters in het Hebreeuwse Alfabet vertellen verhalen! 

De letters hebben vaak al veel te maken met een diepere betekenis. Kijk maar eens naar de geboorteplaats van Jezus: De plaats Bethlehem. Deze bestond al honderden jaren voor dat Jezus daar geboren werd, maar het werd voorspeld dat Hij daar geboren zou worden. Dat is bijzonder want: De B van het Alfabet is Beth en betekend Huis. Bethlehem betekend Brood Huis. En de Here Jezus wordt, zoals je wel weet waarschijnlijk, in een Broodmand/ broodbak gelegd. Want dat is een tweede betekenis van het Griekse woord kribbe – Voederbak.  En weet je? Jezus wordt ook wel Brood des levens genoemd. Hij is het Brood dat gedeeld wordt over de hele wereld.

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

Het kerstverhaal heeft een geheim. Ja, het bekende verhaal van Bethlehem is geschiedenis maar wil vandaag de dag nog steeds iets aan jou vertellen.

Een bijzonder verhaal
Jezus wil jouw vriend zijn – Hij leeft, en de Heilige Geest kan jouw hart aanraken. Hij houdt van je en wil je vriend zijn door je hele leven heen. Het zal je vervulling geven voor alles wat je denkt dat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Maar nog meer, Hij troost je geeft kracht als het moeilijk is 

Kerst verhaal : Misschien ken je het al, misschien ook niet; maar Kijk  DIT filmpje eens; het kerst verhaal van het Bijbel Project

Steun De Diamant - met jouw donatie

Groot geloof ? Misschien wel ja... een investering voor de nieuwe generatie? Dat zeker! We zijn nog niet uit de kosten en hebben al visie voor materiaal om de Diamant heen. Van harte aanbevolen. Klik hieronder voor meer uitleg.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio