Aflevering 1 – Een schat

Brief van opa

“Bij opgravingen in de Stad van David zijn schatten gevonden die verwijzen naar gebeurtenissen in de Bijbel, ga op zoek naar die schatten.” 

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Waarom hadden priesters in de tempel een belletje onderaan hun mantel hangen?
  2. Wat is voor jou iets waardevols?
  3. Welk verhaal in de Bijbel, vind jij bijzonder en waarom?
  4. Wat kan je daarvan leren?

Weetjes

De Bijbel is ook een soort schat. Je kan de Bijbel eigenlijk zien als een geschiedenis boek over het leven en over een land en volk. Het boek vertelt ons de oorsprong van ons bestaan en over hoe God, de Gene die ons gemaakt heeft; de mensen zoekt, maar ook over hoe mensen God zoeken. Omdat wij mensen onze eigen weg willen gaan is het soms best lastig om te begrijpen wat Gods bedoeling is en was met de wereld. Heel veel dingen kunnen we begrijpen door voorbeelden in de Bijbel. In de Bijbel kan je ook lezen over een reddingsplan dat God heeft, waardoor we ècht vrede kunnen krijgen. Niet alleen om ons heen, maar meer nog in ons hart.

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

Archeologen hebben waardevolle informatie gevonden onder de grond, over het leven ten tijde van de tempel in oude stad Jeruzalem.

Puzzelen! Houd je van een beetje puzzelen en uitzoeken? Dan kun je je hart ophalen bij een bijzondere Escape Room! Deze Escape room daagt je uit en voert je mee door de hele Bijbel. Kijk gauw hier.  Leuk om naar toe te gaan in de vakantie bijvoorbeeld!

Weetjes

De tempel berg Sion: Een van de bergen van Jeruzalem is Zion (hebreeuwse uitspraak Tsion; in Nederlandse bijbelvertalingen: Sion) Jeruzalem zou hier gesticht zijn door David, en zou Salomo hier een tempel hebben gebouwd. Later werd het de Tempelberg genoemd.

Nieuws / vraag / (gesigneerd) boek bestellen

Een gesigneerd boek bestellen? Leuk, dat kan alleen via deze site. De spelers van de serie en schrijfster zetten er hun krabbeltje in. Na het invullen van het contact formulier ontvang je een bevestiging en betalingsgegevens. De kosten van het boek zijn € 15,- (ex.verzendkosten à € 5,- ) 
 
Wanneer u vragen heeft of op de hoogte wilt blijven van het lesmateriaal bijvoorbeeld; gebruik daar dan ook dit contact formulier voor.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio