Lesmateriaal

Het lesmateriaal is in ontwikkeling

We zijn druk bezig om het lesmateriaal klaar te maken. Hieronder kun je wel alvast lezen wat je kan verwachten van het lesmateriaal. Per aflevering zijn er al wel vragen om met elkaar over in gesprek te gaan, van elkaar te leren en Diamanten te ontdekken! Deze vind je onder elke aflevering.

Op school of tijdens de kinderdienst in de kerk is het vaak fijn om materiaal tot je beschikking te hebben. De serie is informatief en bevat zoveel aanknopingspunten voor een kind om meer te leren, dat er vanuit de 10 afleveringen; lessen worden aangeboden op deze site

We ontwikkelen per aflevering een korte lessenreeks met handvatten voor de leerkracht. Het materiaal is  geschikt voor leerlingen in de bovenbouw van het PC basisonderwijs en kinderkerk diensten. 

 

De Diamant wil bijdragen kinderen meer over God te doen ontdekken en over Zijn liefde voor de wereld. Het project heeft als doel samen met de kinderen te zoeken naar betekenissen in verhalen die in de Bijbel beschreven worden, en waar Jezus over vertelt om uitleg te geven over Zijn koninkrijk.

Aan de hand van de 10 Diamant  afleveringen is er verdieping door deelvragen. Thema’s zoals:  de Schat , Levend Water, Jezus sterven en opstaan, Jezus volgen, oorlog & Vrede enz. komen aan de orde.  In groepjes gaan de kinderen onderweg en ontdekken de waardevolle schatten die in de Bijbel verborgen liggen. Ze gaan zelf op onderzoek uit en ontdekken Diamanten! 

Steun De Diamant - met jouw donatie

Groot geloof ? Misschien wel ja... een investering voor de nieuwe generatie? Dat zeker! We zijn nog niet uit de kosten en hebben al visie voor materiaal om de Diamant heen. Van harte aanbevolen. Klik hieronder voor meer uitleg.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio