Aflevering 5 – Jezus volgen

Brief van opa

“Ontdek plaatsen waar Jezus geweest is“

Diamanten

Vragen om over door te praten
  1. Bedenk een aantal karaktereigenschappen van Jezus.
  2. Denk je dat jij ook op Jezus kunt lijken zoals die karaktereigenschappen?
  3. Wil jij Jezus volgen en waarom wel of niet?

Weetjes

Een oud Romijns weggetje door de bergen of gewoon lopen langs het water van een groot meer waar Jezus ook liep met Zijn volgelingen; het is allemaal te vinden in Israël. Dat pad volgen is makkelijk… en Jezus volgen? Nu nog? Hoe is dat?

Jesus Trial – de Jezus Route : zo heet vandaag de dag de route van Nazareth tot Kapernaüm is 65 kilometer! Wat een afstand. Daar doe je ongeveer 2 of 3 dagen over.

Zoek

Heb je een beetje opgelet?
Op de landkaart kun je op zoek gaan naar de plek waar deze aflevering zich heeft afgespeeld.

Weetjes

Een Boot gevonden ! In 1986 hebben vissers uit Ginnosar, een plaatsje aan het meer van Galiea,  op een ochtend restanten van een houten boot ontdekt. Het was een lange tijd heel droog geweest waardoor het waterpeil zakte, en dus voorwerpen konden zoeken aan de rand van het meer. Na archeologisch onderzoek, bleek het een boot te zijn uit 15 jaar voor Christus. Dus heeeeel erg oud! Hij is nu te bezichten in een museum bij het meer! Kijk hier maar eens :    het is een museum dat ligt aan het meer, en waar nog meer over de geschiedenis van het land verteld wordt.  Ook zijn er filmpjes te vinden over de ontdekking en het opgraven en conserveren van de boot.  Er zijn allemaal verschillende soorten hout gebruikt bij de bouw van de boot. Ken jij ze allemaal? Op deze pagina  kan je veel te weten komen over de houtsoorten en inheemse boomsoorten uit die tijd. 

Kijk hier hoe het allemaal gebeurde.

Steun De Diamant - met jouw donatie

Groot geloof ? Misschien wel ja... een investering voor de nieuwe generatie? Dat zeker! We zijn nog niet uit de kosten en hebben al visie voor materiaal om de Diamant heen. Van harte aanbevolen. Klik hieronder voor meer uitleg.

Ontwerp en realisatie: Comyoo | creatieve studio